Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/u19798p77589/domains/wehebbenjehartnodig.nl/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5941
Hier moet je op letten bij de aanschaf van medische thermometers | We hebben je hart nodig

Overweeg jij om voor jouw praktijk medische producten aan te schaffen? Met koortsthermometers kun je op een handige en hygiënische manier de lichaamstemperatuur van patiënten opmeten. Zo kun je constateren of er daadwerkelijk sprake is van koorts. In dit artikel vertellen we waar je op moet letten bij de aankoop van medische thermometers!

Koorts

Wanneer je het vermoeden hebt dat een patiënt last heeft van koorts, dan kun je besluiten om de lichaamstemperatuur op te meten. Dit is cruciaal omdat de temperatuur één van de belangrijkste vitale functies van het menselijk lichaam is. Je kunt kiezen uit diverse thermometers, zoals de voorhoofdthermometer en oorthermometer. Wist je dat je deze heel voordelig kunt inkopen bij een medische groothandel

 

Oorthermometer 

Door de vele verschillende types koortsthermometers is het niet altijd eenvoudig om een goede warmtemeter te vinden. Daardoor is het extra belangrijk om voldoende keuze te hebben om tot de juiste warmtemeter te komen. Zo is het bij het uitzoeken van een oorthermometer verstandig om te kijken naar de infraroodsensor; deze geeft de temperatuur digitaal aan op de meter. Overigens is het slim om te investeren in exemplaren met een kapje. Hierbij hoef je alleen maar de dop te verwisselen! 

 

Infraroodthermometer 

Naast oorthermometers zijn er speciale infraroodthermometers waarmee je op een snelle wijze koorts of verhoging kunt vaststellen. Met dit medische apparaat kun je de lichaamstemperatuur namelijk via het voorhoofd opmeten. Extra bijzonder is dat je – binnen één seconde – het resultaat kunt aflezen op een lcd-scherm. Bovendien gaat er een alarm af op het moment dat de vooraf ingestelde temperatuur wordt overschreden. 

 

Medische oorthermometers

Wanneer je op een zeer nauwkeurige manier wilt meten, kun je overwegen om in medische oorthermometers te investeren. Deze warmtemeters zijn speciaal ontwikkeld voor zorgverleners zoals artsen en verpleegkundigen. Na de meting geeft de meter binnen één seconde de exacte temperatuur weer. Met dit apparaat kun je de temperatuur dus heel gemakkelijk aflezen!

 

Wegwerplensfilters

De medische oorthermometer werkt door middel van wegwerplensfilters. Dat betekent dat iedere keer als je een meting hebt gedaan, je de lensfilter weer vervangt voor een nieuw exemplaar. Door het wegwerpbeschermkapje garandeer je maximaal patiëntcomfort en beperk je het risico op kruisbesmetting aanzienlijk. Daarmee voorkom je dat ziekmakende bacteriën van het ene apparaat op het andere worden overgedragen.

 

Kerntemperatuur

Wist je dat een professionele medische thermometer ook rekening houdt met de kerntemperatuur? Dit doet de thermoscan met behulp van een innovatieve technologie. Hierbij kijkt een slim algoritme naar allerlei factoren om relevante informatie te tonen en een juiste meting te geven. Dankzij de eenvoudige handeling is de meting nauwkeurig en betrouwbaar. Met de bovenstaande tips kun je hygiënisch te werk gaan en weet je waar je op moet letten!