Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/u19798p77589/domains/wehebbenjehartnodig.nl/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5941
Het invloed van roken op je huid | We hebben je hart nodig

Tabaksrook bevat duizenden schadelijke stoffen, waarvan vele bekende mutagene en kankerverwekkende stoffen. Roken is in verband gebracht met hartaandoeningen, longaandoeningen en kanker. Het is ook gekoppeld aan vroegtijdige veroudering van de huid, verhoogde hoeveelheid infecties en vertraagde wondgenezing. Bovendien hebben de meeste inflammatoire huidziekten de neiging rokers ernstiger te treffen dan niet-rokers, en rokers reageren doorgaans slechter op therapie dan niet-rokers. Hier is geen verschil in te zien met het gebruik van normale sigaretten of die van e-sigaretten. Een Smok e-sigaret of de startsets van Voopoo hebben dus dezelfde gevolgen als een normale sigaret.

Korte- en langetermijn gevolgen

Kortetermijneffecten van roken op de huid en slijmvliezen zijn onder meer vergeling van de vingers en nagels, verkleuring van de tanden en zelfs een zwarte harige tong. Langetermijneffecten zijn onder meer een droge huid, ongelijkmatige huidpigmentatie, flodderige ogen, een slappe kaaklijn en diepere rimpels en groeven in het gezicht. Het is gebruikelijk dat de huid van een 40-jarige zware roker lijkt op die van een 70-jarige niet-roker. Het exacte verband tussen roken en deze effecten is onbekend, maar de huidige theorieën zijn onder meer de afbraak van elastische vezels in de huid, vernauwing van bloedvaten, productie van vrije radicalen en verlaagde niveaus van vitamine A in de huid. Houd hier dus rekening mee voordat je een smok e-sigaret of de startsets van Voopoo aanschaft.

Oorzaak

Roken vertraagt ​​het vermogen van het lichaam om zichzelf te genezen door de bloedstroom te verminderen en ontstekingen te remmen. Dit kan hardnekkige wonden, een verhoogd risico op infectie en ziekte en een verhoogd risico op transplantaatafstoting in de huid veroorzaken.

De kankerverwekkende stoffen in sigarettenrook verhogen het risico van de gebruiker op het ontwikkelen van verschillende vormen van kanker aanzienlijk. Roken verdubbelt het risico op het ontwikkelen van plaveiselcelcarcinoom, een vorm van huidkanker. De meeste gevallen van mond- en lipkanker komen voor bij rokers.

Het is belangrijk op te merken dat nicotinevervanging weliswaar veiliger is dan roken, maar dat nicotine zelf giftig is en vernauwing van bloedvaten veroorzaakt, ontstekingen remt, wondgenezing vertraagt ​​en huidveroudering versnelt. Wanneer je graag wilt stoppen maar dit niet meteen kan, probeer dan eens de startsets van Voopoo of de Smok e-sigaret. .