Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/u19798p77589/domains/wehebbenjehartnodig.nl/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5941
Ken uw hart en zijn ziekte | We hebben je hart nodig

Er zijn verschillende aandoeningen die verband houden met het hart en het verstrekken van informatie over alle soorten hart- en vaatziekten kan een hele opgave zijn. Maar als je kijkt naar aandoeningen die het hart en de bloedvaten aantasten, kun je een brede kijk op hart- en vaatziekten krijgen.

U hoort veel termen zoals coronaire hartziekte, atherosclerose of een andere term en vraagt ​​zich af wat al deze termen precies betekenen. Medische informatie kan u in verwarring brengen. Triglyceride is eenvoudiger als het wordt genoemd als vet in uw lichaam. Het is essentieel dat u enkele basisterminologie leest en op de hoogte blijft. U kunt een paar programma’s bekijken die betrekking hebben op het hart en de werking ervan voordat u naar uw arts gaat. Het woord geeft ook de betekenis; ‘Cardio’ is gerelateerd aan het hart en ‘vasculair’ is gerelateerd aan de bloedvaten.

Slagaders voorzien de hartspier van bloed. Obstructies in de slagader is een aandoening die atherosclerose wordt genoemd en is een belangrijke oorzaak van coronaire hartziekten. Coronaire hartziekte veroorzaakt angina pectoris pijn op de borst en hartinfarct hartaanval.

Coronaire hartziekte is een meer omvattende term. Het verwijst collectief naar coronaire hartziekte en de ziekte ervan die het gevolg is van coronaire hartziekte zoals angina pectoris en een hartinfarct. Vrouwen en een hartaanval is een ander belangrijk aspect van het begin van de menopauze.

Dit verwijst naar alle ziekten van de hartspier. Het behandelt het verlies van de hartspier (ischemisch), de vergroting van de hartspier (verwijd) en de verdikking van de hypertrofische hartspier. Een ander type cardiomyopathie is een vergroot hart zonder een bekende oorzaak, idiopathische verwijde cardiomyopathie.