Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/u19798p77589/domains/wehebbenjehartnodig.nl/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5941
De verborgen gevaren van vaatziekten | We hebben je hart nodig

Een van de gevaarlijkste medische aandoeningen die tegenwoordig in de wereld bestaan, is die van vaatziekten. Hoewel het vele vormen kan aannemen, hebben ze allemaal hun wortels in een ongecontroleerd cholesterol en hoge bloeddruk. Helaas zoekt de meerderheid van de patiënten met een of andere vorm van deze ziekte geen behandeling totdat hun symptomen hen daartoe dwingen, heel vaak wanneer ze levensbedreigend worden. Misschien is een beetje meer opleiding op zijn plaats, zodat mensen zich meer bewust worden van de gevaren van het onbehandeld laten van deze aandoeningen. Daarnaast is het verstandig als mensen beter op hun lichaam gaan letten, een goede eerste stap hierbij is het volgen van Jouw Persoonlijke Groei.

Wanneer iemands cholesterol niet onder controle is door medische behandeling, bestaat het risico dat cholesterol- en vetophopingen in de bloedbaan terechtkomen en zich hechten aan de wanden van slagaders en aders. Na verloop van tijd hopen deze afzettingen zich op, waardoor de diameter van de slagader of ader afneemt, waardoor de bloedstroom erdoor wordt beperkt. Bloed is nodig voor genezing en wanneer het niet effectief een gebied kan bereiken dat het nodig heeft, bestaat de kans dat er problemen kunnen ontstaan ​​die tot nog meer complicaties zullen leiden, zoals het verliezen van een ledemaat of erger.

Een beperkte bloedstroom door aders en slagaders zorgt er ook voor dat het hart harder werkt om het bloed door het lichaam te krijgen. Dit resulteert in pieken van hoge bloeddruk, verzwakte slagaders en aders en zelfs schade aan het hart zelf, na verloop van tijd. Onbeheerste aandoeningen die gemakkelijk te behandelen zijn, kunnen een domino-effect hebben op het lichaam en meer kwaad dan hulp veroorzaken, dus hoe onbeduidend een aandoening ook mag zijn, ze moet zo serieus mogelijk worden genomen, inclusief een hoog cholesterolgehalte.

De meest voorkomende vorm van vaatziekte die tegenwoordig veel patiënten treft, is die van perifere vaatziekte of PAD. Perifeer betekent dat het de ledematen van het lichaam zal beïnvloeden, voornamelijk de benen in plaats van de armen. Het begint met het voelen van een traagheid of vermoeidheid in die ledematen tijdens het bewegen alsof ze verzwaard zijn. Dit is het eerste teken dat het bloed niet naar behoren door die gebieden stroomt. Patiënten zullen ook af en toe gevoelloosheid of tintelingen ervaren in de regio, niet vaak genoeg om als chronisch te worden beschouwd, maar vaak genoeg om op te merken.

Na verloop van tijd zal de beperkte bloedstroom ervoor zorgen dat er zweren of zweren in de huid ontstaan, en infectie van die zweren kan snel groeien als gevolg van een gebrek aan genezende bloedtoevoer naar het gebied. Dit kan leiden tot verlies van een ledemaat als gevolg van gangreen, waardoor het vermogen van de patiënt om zelfstandig te bewegen verder wordt beperkt. Hoewel ernstig, is dit niet de gevaarlijkste vorm van deze ziekte; die titel is gereserveerd voor longvaatziekte.