Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/u19798p77589/domains/wehebbenjehartnodig.nl/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5941
Blog | We hebben je hart nodig

Gebruik je hartslag om te bepalen hoe effectief je traint

Dat een gezond hart het meest kostbare is wat je kunt hebben lijkt ons een feit. Maar wist je dat je hart ook als hulpmiddel gebruikt kan worden tijdens een training? Je kunt namelijk door middel van hartslagzones bepalen hoe effectief je training op dat moment is. In dit artikel leggen we je uit hoe dit werkt en waarom je dit zou moeten gebruiken.

 

Hartslagzones bepalen de intensiviteit

Je kunt de intensiviteit van je training meten aan de hand van deze hartslagzones. Elke zone heeft namelijk een effect op het menselijke lichaam. Door deze bij te houden tijdens je training, kun je dus bepalen hoe je lijf reageert op de inspanning. Vervolgens kun je eenvoudig bepalen of je training wel intensief genoeg is, of misschien juist té intensief is voor het doel dat je hoopt te bereiken. Hier beneden leggen we uit wat de verschillende zones zijn.

Welke hartslagzones heb je?

In de eerste hartslagzone klopt je hart op 50% tot 60% van je maximaal haalbare hartslag. Dit stimuleert de bloedsomloop en kan zo helpen om afvalstoffen af te voeren. De tweede zone gaat van 60% tot 70% van je maximaal haalbare hartslag. Deze zone is goed voor de vetverbranding en richt zich nog niet zoveel op het verbeteren van je conditie.

 

Zone drie omvat 70% tot 80% van je maximale hartslag. Deze zone is goed het verbeteren van je conditie. Uiteraard wordt het steeds lastiger om in de hartslagzones te blijven, aangezien de training intensiever wordt. De vierde zone richt zich op 80% tot 90%.  Ook deze zone is effectief voor het opbouwen van je conditie. De laatste zone gaat tot het absolute maximum. Het is voor onervaren sporters niet aan te raden om deze zone te bereiken, aangezien dit zeer zwaar is voor het lichaam.

 

Hoe meet je de hartslag?

Je kunt je hartslagzones meten op verschillende manieren. Denk hierbij aan een smartwatch, een hartslagmeter via je telefoon of bijvoorbeeld de hartslagmeter van een cardio apparaat. Al met al is er voldoende mogelijheid om je hartslag te meten. Onze tip: doe dit ook. Zo heb je meer inzicht in je trainingen en kun je gericht aan je gezondheid werken. Een gezond hart betekent een gelukkig leven!

Het invloed van roken op je huid

Het invloed van roken op je huid

Tabaksrook bevat duizenden schadelijke stoffen, waarvan vele bekende mutagene en kankerverwekkende stoffen. Roken is in verband gebracht met hartaandoeningen, longaandoeningen en kanker. Het is ook gekoppeld aan vroegtijdige veroudering van de huid, verhoogde hoeveelheid infecties en vertraagde wondgenezing. Bovendien hebben de meeste inflammatoire huidziekten de neiging rokers ernstiger te treffen dan niet-rokers, en rokers reageren doorgaans slechter op therapie dan niet-rokers. Hier is geen verschil in te zien met het gebruik van normale sigaretten of die van e-sigaretten. Een Smok e-sigaret of de startsets van Voopoo hebben dus dezelfde gevolgen als een normale sigaret.

Korte- en langetermijn gevolgen

Kortetermijneffecten van roken op de huid en slijmvliezen zijn onder meer vergeling van de vingers en nagels, verkleuring van de tanden en zelfs een zwarte harige tong. Langetermijneffecten zijn onder meer een droge huid, ongelijkmatige huidpigmentatie, flodderige ogen, een slappe kaaklijn en diepere rimpels en groeven in het gezicht. Het is gebruikelijk dat de huid van een 40-jarige zware roker lijkt op die van een 70-jarige niet-roker. Het exacte verband tussen roken en deze effecten is onbekend, maar de huidige theorieën zijn onder meer de afbraak van elastische vezels in de huid, vernauwing van bloedvaten, productie van vrije radicalen en verlaagde niveaus van vitamine A in de huid. Houd hier dus rekening mee voordat je een smok e-sigaret of de startsets van Voopoo aanschaft.

Oorzaak

Roken vertraagt ​​het vermogen van het lichaam om zichzelf te genezen door de bloedstroom te verminderen en ontstekingen te remmen. Dit kan hardnekkige wonden, een verhoogd risico op infectie en ziekte en een verhoogd risico op transplantaatafstoting in de huid veroorzaken.

De kankerverwekkende stoffen in sigarettenrook verhogen het risico van de gebruiker op het ontwikkelen van verschillende vormen van kanker aanzienlijk. Roken verdubbelt het risico op het ontwikkelen van plaveiselcelcarcinoom, een vorm van huidkanker. De meeste gevallen van mond- en lipkanker komen voor bij rokers.

Het is belangrijk op te merken dat nicotinevervanging weliswaar veiliger is dan roken, maar dat nicotine zelf giftig is en vernauwing van bloedvaten veroorzaakt, ontstekingen remt, wondgenezing vertraagt ​​en huidveroudering versnelt. Wanneer je graag wilt stoppen maar dit niet meteen kan, probeer dan eens de startsets van Voopoo of de Smok e-sigaret. .

Dit zijn de redenen waarom je een AED wil aanschaffen

Dit zijn de redenen waarom je een AED wil aanschaffen

Ben je van plan om binnenkort een Automatische Externe Defibrillator (AED) te kopen? Dan is het belangrijk dat je van tevoren wat research doet om erachter te komen welke AED bij je past en of je hem zakelijk of particulier wil aanschaffen. Een AED redt mensenlevens, dus het is zeker een apparaat waar je veel aan gaat hebben. De eerste 6 minuten van een reanimatie bepalen vaak of een persoon in nood het wel of niet overleefd. De AED ondersteunt je tijdens het reanimeren, zodat de kans op slagen groter wordt. Op deze pagina lees je welke voordelen er aan een AED zitten en waarom het kopen van dit medische apparaat als een goede investering kan worden gezien.

Welke voordelen kun je bij een AED verwachten?

Denk je na over een AED aanschaffen? Dan wil je natuurlijk wel weten wat de voordelen zijn. Allereerst zijn AED’s erg betrouwbaar. Je kunt er alleen een elektrische schok mee toedienen, als het analyse systeem aan het hart van de persoon in nood merkt dat het nodig is. Wanneer iemand geen hartritmestoornis ervaart, zal er geen schok worden toegediend. Verder is een AED erg makkelijk te bedienen, je hoeft er dan ook geen speciale cursus voor hebben gevolgd, al is dat natuurlijk altijd handiger. Verder bestaan er ook sprekende AED’s, die je verschillende aanwijzingen kunnen geven tijdens het reanimeren van een persoon in nood. Op die manier is de kans dat je reanimatie succesvol is groter.

Waarom is het kopen van een AED een goede investering?

Wil je een AED kopen? Dan is het belangrijk om te bepalen waar je de AED plaatst. Je kunt zowel als particulier en bedrijf zijnde een AED aanschaffen. Wanneer je de AED zakelijk koopt, kun je het apparaat in je winkel, bedrijfspand of in het winkelcentrum plaatsen. Vaak kun je in een groot pand of een winkelcentrum meerdere ondernemers vinden, die wellicht willen bijdragen aan de aanschaf van een AED. Op die manier kunnen meerdere personen er gebruik van maken.

Wanneer je de AED als particulier bij je thuis koopt, kun je ervoor kiezen om het apparaat binnen of buiten te installeren. Als je ervoor kiest om de AED in de tuin te plaatsen, kunnen passerende personen het gebruiken in geval van nood. Dit heeft dan ook de voorkeur, aangezien dit apparaat levens redt en je het vaak niet alleen voor jezelf wil houden.

De verborgen gevaren van vaatziekten

Een van de gevaarlijkste medische aandoeningen die tegenwoordig in de wereld bestaan, is die van vaatziekten. Hoewel het vele vormen kan aannemen, hebben ze allemaal hun wortels in een ongecontroleerd cholesterol en hoge bloeddruk. Helaas zoekt de meerderheid van de patiënten met een of andere vorm van deze ziekte geen behandeling totdat hun symptomen hen daartoe dwingen, heel vaak wanneer ze levensbedreigend worden. Misschien is een beetje meer opleiding op zijn plaats, zodat mensen zich meer bewust worden van de gevaren van het onbehandeld laten van deze aandoeningen. Daarnaast is het verstandig als mensen beter op hun lichaam gaan letten, een goede eerste stap hierbij is het volgen van Jouw Persoonlijke Groei.

Wanneer iemands cholesterol niet onder controle is door medische behandeling, bestaat het risico dat cholesterol- en vetophopingen in de bloedbaan terechtkomen en zich hechten aan de wanden van slagaders en aders. Na verloop van tijd hopen deze afzettingen zich op, waardoor de diameter van de slagader of ader afneemt, waardoor de bloedstroom erdoor wordt beperkt. Bloed is nodig voor genezing en wanneer het niet effectief een gebied kan bereiken dat het nodig heeft, bestaat de kans dat er problemen kunnen ontstaan ​​die tot nog meer complicaties zullen leiden, zoals het verliezen van een ledemaat of erger.

Een beperkte bloedstroom door aders en slagaders zorgt er ook voor dat het hart harder werkt om het bloed door het lichaam te krijgen. Dit resulteert in pieken van hoge bloeddruk, verzwakte slagaders en aders en zelfs schade aan het hart zelf, na verloop van tijd. Onbeheerste aandoeningen die gemakkelijk te behandelen zijn, kunnen een domino-effect hebben op het lichaam en meer kwaad dan hulp veroorzaken, dus hoe onbeduidend een aandoening ook mag zijn, ze moet zo serieus mogelijk worden genomen, inclusief een hoog cholesterolgehalte.

De meest voorkomende vorm van vaatziekte die tegenwoordig veel patiënten treft, is die van perifere vaatziekte of PAD. Perifeer betekent dat het de ledematen van het lichaam zal beïnvloeden, voornamelijk de benen in plaats van de armen. Het begint met het voelen van een traagheid of vermoeidheid in die ledematen tijdens het bewegen alsof ze verzwaard zijn. Dit is het eerste teken dat het bloed niet naar behoren door die gebieden stroomt. Patiënten zullen ook af en toe gevoelloosheid of tintelingen ervaren in de regio, niet vaak genoeg om als chronisch te worden beschouwd, maar vaak genoeg om op te merken.

Na verloop van tijd zal de beperkte bloedstroom ervoor zorgen dat er zweren of zweren in de huid ontstaan, en infectie van die zweren kan snel groeien als gevolg van een gebrek aan genezende bloedtoevoer naar het gebied. Dit kan leiden tot verlies van een ledemaat als gevolg van gangreen, waardoor het vermogen van de patiënt om zelfstandig te bewegen verder wordt beperkt. Hoewel ernstig, is dit niet de gevaarlijkste vorm van deze ziekte; die titel is gereserveerd voor longvaatziekte.

PAD-ziekte – slechts een van de weinige ernstige vaatziekten

Bloedvataandoeningen veroorzaken blokkades in bloedvaten en / of veroorzaken plaque-opbouw aan de zijkanten van de bloedvaten. Deze blokkades en opeenhoping van tandplak beperken de bloedstroom naar het hart en de hersenen en veroorzaken een hartaanval, beroerte en zelfs de dood. Laten we eens kijken naar de verschillende soorten vaatziekten.

Perifere arteriële ziekte, ook bekend als PAD, wordt door steeds meer hartprofessionals herkend. Het treft maar liefst 10 tot 12 miljoen Amerikanen en is een aandoening van de perifere slagaders, de bloedvaten buiten het hart. Plaque van vet en cholesterol hoopt zich op op de vaatwanden, waardoor de doorgang door de slagader vernauwt en de bloedstroom aanzienlijk wordt vertraagd. Symptomen worden vaak gerapporteerd als beenpijn, teenpijn, vermoeidheid van de benen, kleur- of temperatuurveranderingen in de onderbenen, zweren, gevoelloosheid en zweren.

Om op PAD te screenen, wordt een eenvoudige test met de naam ABI (enkel-brachiale index) uitgevoerd. De test meet de bloeddruk in de arm en enkel in rust en daarna weer na het sporten. De ABI kan bepalen of de bloeddruk lager is in de benen, wat kan duiden op PAD en op het risico op andere vaatziekten.

Bestaat uit spataderen en chronische veneuze insufficiëntie (CVI), de veneuze ziekte treedt op wanneer de kleppen in de aderen beschadigd raken en niet goed openen en sluiten. Het resultaat is bloedophoping of zwelling in de aderen, wat de bloedstroom kan vertragen en bloedstolsels kan veroorzaken.

DVT is een bloedstolsel in een diepe ader, meestal in het been. Symptomen zijn vaak zwelling in één been, pijn of gevoeligheid in één been, verhoogde warmte in één been of veranderingen in huidskleur in één been. DVT wordt beschouwd als een acute medische aandoening in tegenstelling tot een chronische aandoening. Acute medische aandoeningen verschijnen en veranderen of verslechteren snel. Bij DVT kan een bloedstolsel naar het hart, de hersenen of de longen reizen en een hartaanval, beroerte of longembolie veroorzaken. DVT wordt veroorzaakt door langdurige zittende posities, waaronder lange vliegtuigvluchten of langere ziekenhuisverblijven. De beste preventie tegen DVT is om in de eerste plaats risicofactoren voor het ontwikkelen van bloedstolsels te minimaliseren.

Ken uw hart en zijn ziekte

Er zijn verschillende aandoeningen die verband houden met het hart en het verstrekken van informatie over alle soorten hart- en vaatziekten kan een hele opgave zijn. Maar als je kijkt naar aandoeningen die het hart en de bloedvaten aantasten, kun je een brede kijk op hart- en vaatziekten krijgen.

U hoort veel termen zoals coronaire hartziekte, atherosclerose of een andere term en vraagt ​​zich af wat al deze termen precies betekenen. Medische informatie kan u in verwarring brengen. Triglyceride is eenvoudiger als het wordt genoemd als vet in uw lichaam. Het is essentieel dat u enkele basisterminologie leest en op de hoogte blijft. U kunt een paar programma’s bekijken die betrekking hebben op het hart en de werking ervan voordat u naar uw arts gaat. Het woord geeft ook de betekenis; ‘Cardio’ is gerelateerd aan het hart en ‘vasculair’ is gerelateerd aan de bloedvaten.

Slagaders voorzien de hartspier van bloed. Obstructies in de slagader is een aandoening die atherosclerose wordt genoemd en is een belangrijke oorzaak van coronaire hartziekten. Coronaire hartziekte veroorzaakt angina pectoris pijn op de borst en hartinfarct hartaanval.

Coronaire hartziekte is een meer omvattende term. Het verwijst collectief naar coronaire hartziekte en de ziekte ervan die het gevolg is van coronaire hartziekte zoals angina pectoris en een hartinfarct. Vrouwen en een hartaanval is een ander belangrijk aspect van het begin van de menopauze.

Dit verwijst naar alle ziekten van de hartspier. Het behandelt het verlies van de hartspier (ischemisch), de vergroting van de hartspier (verwijd) en de verdikking van de hypertrofische hartspier. Een ander type cardiomyopathie is een vergroot hart zonder een bekende oorzaak, idiopathische verwijde cardiomyopathie.